Saturday, January 1st, 2005

Rijtjesvilla

Trap in vide

Trap in vide

product: Samenvoeging twee woningen in Voorschoten
Year: 2003
Client: Talien Willemsen en Roel Goudoever

Binnen de uniforme Nederlandse woningbouwcontext is vaak onmogelijk voor particulieren met bijzondere woonwensen passende behuizing te vinden. De opdrachtgevers zochten lange tijd naar een ruime villa vlak in de buurt, maar zonder resultaat. Daarom kochten zij, toen de kans zich voordeed, het huis van de buren erbij en realiseerden zo binnen de bestaande bouwcontouren een extra large rijtjesvilla van 300m2.

De bouwkundige structuur van de twee huizen is in drie richtingen opengebroken. Allereerst is de woonkamer door vier glazen schuifdeuren verbonden met de tuin. De twee voormalige trapgaten zijn samengevoegd tot een vide, die in de keuken de hele hoogte van het huis ervaarbaar maakt. De derde doorbraak is een diagonaal die de nieuwe routing van het huis vormt. Verschillende meubels, waarin ook de bouwkundige structuur is opgenomen, bepalen de indeling en het gebruik van de woonlaag.  Alleen een buitenissig groot daklicht verraadt dat hier een radicale ingreep heeft plaatsgevonden  


DakraamTrap in de vide

Posted in