Wednesday, March 23rd, 2005

L-huis

Trap naar tweede verdieping

Product: Familiehuis in drie voormalige alkoofwoningen in Rotterdam.
bedstedeYear: 2004
Client: Eireen Schreurs en Wouter Deen
Collaboration: ism Wouter Deen

In het door de bewoners zelf ontwikkelde renovatieproject ‘Marinus’ in een Rotterdamse stadswijk kochten de opdrachtgevers een op maat gesneden casco. Gezien het smalle straatprofiel en de noord georiĆ«nteerde binnentuinen kozen zij voor een bovenwoning, maar wel een die uit drie appartementen is samengesteld.

Een aantal radicale ontwerpingrepen structureert de transformatie van de oorspronkelijk krappe alkoofwoningen. Een ruime entreehal op de eerste verdieping met daarin een royale halfronde trap introduceert de grote schaal in de woonverdieping. Daar zijn twee etages over de volledige breedte samengevoegd en georganiseerd rondom een centrale kern, waarin zoldertrap en bergruimte zijn opgenomen. Aan de achtergevel ligt een dubbelbrede veranda. De ruimte kan worden opgedeeld met vier grote schuifdeuren, die parallel aan de buitengevels lopen en aansluiten op de kern. Zo kan naar gelang het seizoen en de wensen een andere indeling worden gemaakt. Op de zolderverdieping bevinden zich slaapkamers, badkamer en een groot dakterras, dat uitzicht biedt op de Rotterdamse skyline.

Posted in