Sunday, September 8th, 2019

De architectuur van het comfort

Assignment: studie naar de huiselijke installatie architectuur
Year: 2019
Client: FORUM 3 De Technische Ruimte
Like Bijlsma with Machiel Spaan, Elsbeth Ronner en Dafne Wiegers

 

De technische ruimte, niet direct een plek in huis waar ontwerpers als eerste aan denken bij het ontwerp van de woning. En dat gegeven wil de redactie van FORUM problematiseren. Want juist een doordacht ontwerp van deze ruimte kan veel betekenen voor de architectuur. Denk eens aan de ornamenten van de vertakte leidingen in Lewerentz’ bloemenkiosk en de kleurige PVC-buizen van Lina Bo Bardi.

De aanwezigheid van techniek in onze huizen is inmiddels allesomvattend en dit zal in de toekomst zeker toenemen. Maar de hand van de architect daarin is zeldzaam. Forum #3 toont de mogelijkheden van de technische ruimte, met toonaangevende voorbeelden uit het verleden, typologische verkenningen, discussie over de duurzaamheids paradox en toekomstbeelden. Like Bijlsma was mede-redacteur van het nummer en schreef een artikel over de architectuur van het comfort.

Posted in