Sunday, January 8th, 2006

CPO Marinus

assignment: collectief particulier opdrachtgeverschap Volmarijnstraat, Rotterdam
year: 2000-2004
client: stichting Marinus (bestuur: Margriet Smit, Laurien Dumbar, Harrie van der Meijs)

with: Frans van Hulten (later Urbannerdam), Jaap Draaisma (De Regie)

Het project startte toen de voorgenomen sloop van een aantal panden in de Volmarijnstraat werd afgelast en de bewoners gezamenlijk de 10 casco’s aankochten. Een stichting ontwikkelde vervolgens een cascoplan, waarbij ieder per m2 een casco kon aankopen. De panden werden daar waar nodig voorzien van een nieuwe fundering, kozijnen, warm dak en aan de achterzijde werden diepe houten balkons gemaakt. Bewoners bouwden zelf de casco’s af.

De uiteindelijk gerealiseerde woningen varieerden van een studio, werkplaatswoningen, bovenwoningen tot vier verdiepingen tellende woonwerkpanden. Eireen Schreurs was een van de initiatiefnemers van het project Marinus en vormde met Margriet Smit, Harrie van der Meijs en Laurien Dumbar gedurende het project het stichtingbestuur.
Posted in