Monday, June 1st, 2009

Studie Provenierswijk

Product: wijkvisie Provenierswijk, Rotterdam
Year: 2009
Client: corporatie PWS, Rotterdam

Uitgangspunt van deze studie is het idee dat woonkwaliteit de resultante is van een specifieke combinatie van lokale kwaliteiten. Voor de Provenierswijk zijn dat de ligging direct achter Rotterdam centraal station in combinatie met haar negentiende eeuwse singel structuur. Beide kwaliteiten worden momenteel echter niet uitgenut. Aan de hand van een analyse van de plekken van samenkomst, de openbare ruimte en de woningvoorraad is een voorstel ontwikkeld dat aan de bewoners is gepresenteerd.

Het plan stelt voor de stationsontwikkeling in te zetten voor de versterking van de voorzieningen structuur. Een nieuwe route door de wijk creƫert bijzondere openbare plekken rondom de singels en in de buurten zelf. Woningbouw voorstellen met specifieke woningtypes sluiten aan bij de voorgestelde ontwikkelingen.

Posted in