Monday, June 1st, 2015

Portiek nieuwe stijl

Assignment: renovatie portiekwoningen Gerdesiaweg
Year: 2015
Client: Woonstad Rotterdam

De portiekflat aan de Gerdesiaweg is een bijzonder werk in het oevre van het architectenbureau van der Broek en Bakema. Het gebouw heeft een grote plasticiteit in de voorgevel met taps toelopende erkers en een overstekende dakrand. In dit schetsontwerp worden de huidige plattegronden geoptimaliseerd, met grote badkamers en open keukens aan de balkonzijde van het gebouw. Om de relatie met de straat te verbeteren krijgen woningen een voor- en achtertuin op de begane grond. Wat betreft de gevel zijn twee strategieen mogelijk: herstellen van de gevel in oorspronkelijke staat, met baksteen, stalen ramen en dunne stalen hekjes in de oorspronkelijke V vorm, of verder bouwen in het modernistische stuc idioom, met sjieke travertin details langs plinten en entreepartijen. Het resultaat is een chique portiekflat nieuwe stijl, met verfijnde details, goede buitenruimtes en een prettige relatie met de straat.

impressie baksteengevel na renovatieimpressie baksteen achtergevel na renovatiestucgevel met travertin details na renovatieimpressie stuc achtergevel na renovatie
stappenplan plattegronden gerdesiaweggrondgebonden woning met voor en achtertuin

Posted in ,